Силвия Кумитска Силвия Кумитска гл.счетоводител

Работа по допълнителен трудов договорНа лице работещо на 4 часа му се предоставя възможност да работи при същия работодател на още 4 часа. Длъжностите са различни, но работният му ден става пълен - 8 часов.

1. За втората половинка мисля, че трябва да сключим трудов договор по чл.110 от КТ - правилно ли е или не?

2. Досега, като работещо на 4 часа имаше право на пълния размер платен отпуск. А сега като работи на две половинки-колко дни отпуск му се полага?

3. Ако се наложи да излезе в болничен, как ще бъде правилно: един болничен в който са записани и двете длъжности и да се качи и в двата картона на лицето ли?Отговори

 • Здравейте,

  Поставени така вашите въпроси ще отговоря в същият ред на задаването им:

  1. Когато служител ще изпълнява задължения, които не са свързани с неговата длъжност и е извън дейностите изброени в длъжностната му характеристика, но остава да върши и друга работа при същият работодател, то тогава се сключва допълнителен трудов договор с него по чл. 110 от КТ.

  2. Щом и по вторият трудов договор ще работи на 4 часов работен ден, на работникът му се полага, както и по първия трудов договор пълен размер на платен отпуск.

  3. Ако служителят излезе в болничен ще бъде така както сте го описали: един болничен лист с двете длъжности. И се запазва , като документ към двете трудови досиета на лицето.

  Поздрави,
  Адриана Ноева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->