Петя Тодорова Петя Тодорова Потребител

Понижаване в длъжност след болниченЗдравейте!
От 2015 г., Май месец работя в една фирма, която има два хранителни магазина. Аз работя там като супервайзор и заедно с моите подчинени отворихме последният им магазин. В началото на тази гидина излязох в болничен и ме нямаше три седмици. Получих възпаление на коренчетата на нервите на врата, което е много болезнено. Получих го от работата, която работя, защото освен моите задължения на супервайзер изпълнявам и почти всичко друго - вдигане на тежки стоки и т.н.

Днес ми беше първият ден след болничния и собствениците ме викнаха да говорим. смъмриха ме доста грубо и ми предложиха да ме понижат в длъжност, както и спрямо заплащането. Явно е, че или не искат да ме уволняват, или искат да ме накарат сама да напусна. Как да постъпя?Отговори

 • Здравейте,

  Ако считате, че дадената длъжност уврежда или влошава здравословното ви състояние може би за вас ще е по-добре да заемете друга позиция в дадената фирма.
  Желателно е ако решите да заемете друга длъжност подробно
  да прочете длъжностната си характеристика преди да подписвате документи за преназначаване и ако имате въпроси или недоуточнения да ги коментирате с работодателя ви.

  Имайте предвид , че работодателя е длъжен да осигури еднаква работна средата за служителите на еднакви или сходни позиции в фирмата.

  Поздрави,
  Адриана Ноева.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->