Орнела Ваклинова Орнела Ваклинова Потребител

Подновяване на запор при започване на нова работаЗдравейте,
Имам задължение при ЧСИ от около година и половина. Имах един наложен запор в началото, при който се удържаха ежемесечно пари, но след това спрях да работя за известно време и съответно не съм обслужвала задължението си. Започнах нова работа и не след дълго отново ми беше наложен запор, като и този път в запорното писмо фигурираше много близка (ако не и същата) на първоначалната сума. Не съм се срещала лично с ЧСИ за справка.

След като има плащания първият път, не би ли следвало новият запор да е на по-малка сума?Отговори

 • Здравейте,

  Чл. 512, ал. 2 от ГПК гласи следното:
  (2) Ако длъжникът премине на работа при друг работодател или в друго учреждение, запорното съобщение се препраща там от лицето, което първоначално го е получило, и се смята за изпратено от съдебния изпълнител. Третото задължено лице уведомява съдебния изпълнител за новото място на работа на длъжника и за размера на сумата, удържана до преминаването на другата работа.

  Това много ясно обяснява защо запорната сума е същата.

  Лично аз бих Ви посъветвал да се свържете със съдия изпълнителя, който Ви е наложил запора и да го помолите за подробна информация, на базата, на която да можете да изчислите какво е останало да се плаща и за колко време ще бъде изплатено.

  Поздрави,
  Цветан.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->