Лина Коева Лина Коева Потребител

Подаване на молба за напускане по време на болниченЗдравейте!
Имам сериозен конфликт с работодателя. От днес съм в болнични, но не желая да се върна на работа. Според ТД, срокът на предизвестие е 2 месеца, затова в заявлението за прекратяване ще впиша чл.325, ал1.

Mога ли да изпратя с обратна разписка заявление/молба за прекратяване на трудовите взаимоотношения, докато съм в болнични и ако работодателят се съгласи, прекратяването след изтичането на болничния ли ще влезе в сила?Отговори

 • Здравейте,

  Вие може да отправите писмо с обратна разписка до работодателя за прекратяване на трудовите му взаимоотношения по взаимно съгласие, както и да помолите на реален адрес да ви прати писменото си съгласие за това.

  Прекратяването по взаимно съгласие ще бъде от датата от която сте посочили, че искате да стане прекратяването независимо, че сте в болничен.
  Имайте предвид, че страната, към която е отправено предложението, е длъжна да вземе отношение по него и да уведоми другата страна в 7-дневен срок от получаването му. Ако тя не направи това, смята се, че предложението не е прието / чл.325 ал.1 т.1 от КТ/.

  Поздрави,
  Адриана Ноева


 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->