Ира Иванова Ира Иванова учител

Напускане на работаЗдравейте,
Работя като учител по информатика и ме товарят с какво ли не, освен учителския норматив.
Имам над 26 г. трудов стаж.

Искам да напусна и то преди края на учебната 2015/2016 година, т.е. преди 30 юни 2016 г., с или без предизвестие. Работодателят няма да иска по взаимно съгласие, защото му върша работа като IT и ще му трябвам до 30.06.16. за качване на какви ли не данни. Такива се очакват страшно много, а аз нямам намерение да си "вадя очите".

Имам ТЕЛК 40 % намалена трудоспособност. Каква молба за напускане да напиша тези дни - до 15-20 май, че да имам право  да изляза на борсата за 1 година, примерно с 80% обезщетение /т.е. да не е по взаимно съгласие или с традиционното 1 месечно предизвестие/?Благодаря предварителноС уважениеИвановаОтговори

  • Здравейте,
    обезщетение за безработица при изразено съгласие от Вас, т.е. предизвестие от Вас или прекратяване на трудовия договор по взаимно съгласие ще имате право да получавате минимално обезщетение - 7,20лв за ден. За да имате право на обезщетение в размер на 60% от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход за последните 24 календарни месеца трябва трудовото правоотношение да не е прекратено по Ваше желание или с Ваше съгласие, или поради виновно поведение.

    Поздрави,
    Доника Маринова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->