Валентин Колев Валентин Колев Потребител

Пректатяване на трудови правоотношения по чл.326, ал.1 и ал.2След изтичане на едномесечното предизвестие, правилно ли е да подпиша Заповед за прекратяване на трудовите си правоотношенията с фирмата, която завършва с клауза, че нямам финансови претенции към нея, въпреки че не са изплатени трудовите възнаграждения за изтеклият месец и хонорарите за положеният извънреден труд?

Могат ли да задържат изплащането на заплатата ми за времето на предизвестие, при положение, че нямам наказания, глоби и други санкции?Отговори

 • Здравейте.Първо прочетете това:
  Осъществяване на трудовите права и задължения/КТ/.
  Чл. 8. (1) Трудовите права и задължения се осъществяват добросъвестно съобразно изискванията на законите........
  (4) Трудовите права и задължения са лични. Отказът от трудови права, както и прехвърлянето на трудови права или задължения са недействителни.

  Не вярвам, че ще се откажете от изработеното от Вас. Възможно е/и се практикува/ да забавят заплащането,оформянето и връчването на трудовата книжка. В този случай Ви съветвам незабавно изпратите писмо, с което предупреждавате бившия Ви работодател, че подлежи на проверка от Инспекцията по труда за нарушение на трудовото законодателство. И рискува да отнесе някои хилядарка глоба от инат. И по-разумно ще е да се разделите разумно. Давате му 7-дневен срок и ако това не стане, уведомявате Инспекцията.

  kazimirc4

 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->