Виктория Йорданова Виктория Йорданова Потребител

Здравно осигурителни права след напускане на работаЗдравейте.
Напуснах работа март 2016 година. Последният ми работен ден беше 31 март. От тази дата насам съм безработна и сама трябва да внасям здравните си осигуровки. При направена от мен справка в системата на НАП ми излиза, че трудовия ми договор е още в сила. Скоро започвам нова работа. Tова пречка ли е да подпиша нов трудов договор? Въпреки наличието на действащ в момента?

По линия на този действащ ТД до скоро в системата ми излизаше с непрекъснати здравно осигурителни права. Но пък липсваха внесени вноски за януари, февруари и март. Което предполагам е грешка на работодателя. От днес към тези 3 месеца се добави и април и прекъснаха статуса ми на осигурено лице. Опитах да подам декларация 7 в указания срок, но не успях точно поради това, че се водех още на работа и се предполага, че работодателят ме осигурява.

Естествено сега подлежа на санкция за неподаване в срок на Д7. Въпреки многократните разговори с работодателят до момента ТД е непрекъснат. Не знам как да процедирам в случая. Искам да погася тези 4 месеца, но как да подам Д7 като няма как да посоча начална дата в нея?

След започването на нова работа и възстановяването на здравните ми права, тези месеци по какъв начин мога да ги погася?Отговори

  • Здравейте. Моля да посочите има ли заповед за прекратяване на трудовия Ви договор, на какво основание, от коя дата ? "Напуснах работа" е само една куха фраза! След като ми отговорите, ще Ви кажа как да процедирате .

    kazimirc4
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗЗО

-->