Silviq Ivanova Silviq Ivanova Bezrabotna

Запор на обезщетение за безработицаЗдравейте,
Получавам обещетение за безработица от 4 месеца. На борсата сам за 9 месеца след напускане на работа в държавна институция. Разведена сам с едно дете на 15 г. Имахме общ заем, които бившият ми мъж не е обслужвал, както беше обещал и ми ударжаха 200лв от паричното ми обезщетение което е 312 лв.

Могат ли да ми удържат толкова голяма сума и какъв е допустимия праг? Все пак се водя самотна майка, безработна, и живея под наем в общинско жилище.Отговори

  • Здравейте,

    Съгласно Кодекса за социално осигуряване : Върху паричните обезщетения и помощите, изплащани по този кодекс(Кодекс за социално осигуряване), не могат да се налагат запори по реда на Гражданския процесуален кодекс и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс или да се извършват други удръжки освен за задължения към държавното обществено осигуряване и за задължения за издръжка, както и при прихващане на суми по реда на чл. 114.( като чл. 114 не касае вашия случей).

    Удръжката на тези суми е незаконна, затова незабавно отидете при Часния съдебен изпълнител, обяснете му ситуацията и ако той откаже да Ви съдейства потърсете адвокат. Действията насочени срещу вас са незаконни!

    Поздрави,
    Цветан.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->