Потребител

Такси ЧСИПрез 2013 г. съм осъдена от ЧСИ за сума от 2741.85 лв. Тогава не бях на работа и направиха запор на поръчителя ми. През 2014 г. за три месеца на трудов договор ми направиха запор и имам погасяве три месеца. През м.12/2015 ми запорираха заплатата и до днешна дата ми се удържат пари.

От 2013г до 07/2016 г. от поръчителя ми са удържани и внесени по сметката на ЧСИ 1900.00 лв.
От моя страна за три месеца от 2014г. и от 12/2015 до 07/2016 са ми удържани и внесени 1107.48 лв. Общо внесени от нас 3007.48 лв.

След като си сметнах нещата към днешна дата реших да отида до ЧСИ да видя какво става, тъй като не сме получили съобщение за приключване на делото. След като отидох в кантората му се оказа, че дължа още 770 лв. Поисках да знам защо. Там ми отговориха - от лихви. Държаха да ми покажат и докажат. Това не са 70 лв а 700 лв., при условие, че работя за минималната работна заплата са много.

След това ми отговориха, че било от такси. ЧСИ бил искал справки от КАТ, банки и незнам си от къде и затова се е увеличила сумата.

Искам да попитам възможно ли е това? Аз съм си погасила задължението. Защо е нужно да плащам и таксите на ЧСИ?

Ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите, извинявам се за отнетото време.

Хубав ден!Отговори

 • Здравейте,

  съгласно Гражданско процесуалния кодекс:

  Съдебният изпълнител пристъпва към изпълнение по молба на заинтересованата страна на основание представен изпълнителен лист или друг акт, подлежащ на изпълнение.

  (2) В молбата си взискателят посочва начина на изпълнението. Той може да посочи едновременно няколко начина. В течение на производството той може да посочва и други начини на изпълнение.

  А съгласно ТАРИФА за таксите и разноските към Закона за частните съдебни изпълнители, таксите и разноските по изпълнителното дело се плащат от взискателя и са за сметка на длъжника.

  По закон Вие следва да платите лихвите, както и всички такси, които са направени по изпълнителното дело, за всички действия, които са извършени спрямо Вас. Тези такси са законни.

  Поздрави,
  Цветан
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

ЗЗЛД

-->