Акварел ООД Акварел ООД

Относно приемо-предавателен протоколНормално ли е в приемо-предавателен протокол да съществува изречение като:
"Предаващият предаде на Приемащият ... в изпълнение на договор... (не е оказана датата на съставяне на договора) в изпълнение на свое задължение съгласно На доброволни начала."

Определена фирма желае да подпиша дадения протокол, за извършена услуга, която е платена, издадена фактура, за което. Става дума за прехвърлянето на сайт от един домейн на друг + доработка по него. Трябва ли да го подписвам?Отговори

 • Здравейте,

  Съставянето на приемо-предавателен протокол е необходим при фактическото приемо-предаване на стоки, материали или активи.
  Във Вашият случай, е необходимо съставянето на Протокол за извършена работа.
  Протоколът за извършена работа е една разновидност на по-общия приемо-предавателен протокол. Основната разлика тук е, че макар и да става дума за предаване и приемане, то не се отнася за вещи, а за резултат. С този протокол се установява фактът на завършената работа.
  Трябва да знаете, че подписването на подобен протокол не е задължително съгласно българското законодателство, но неговото наличие спомага за по-лекото разрешаване на евентуално възникнали спорове между страните.

  Моля, имайте предвид, че това становище е лично мнение на автора и няма обвързващ характер!

  Поздрави,
  Петя Лазарова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->