Задай въпрос тук
Petar Stoynev Petar Stoynev Потребител

Задължение за подаване на декларация за физическо лицеЗдравейте,
През 2016 година работих до декември месец на трудов договор 02 - срочен трудов договор по чл. 68, ал. 1, т. 1 КТ, след което започнах нова работа през същият месец 01 - безсрочен трудов договор по чл. 67, ал. 1, т. 1 КТ.

До колкото разбрах трябва да подам някаква декларация, която настоящият ми работодател не успя да подаде вместо мен, защото не можах да си набавя УП-3 навреме от стария ми работодател.

Какво ми е задължението за подаване на декларации като физическо лице при следните изложени по-горе обстоятелства? Коя декларация трябва да подам (нещо за изравняване на доход ми се върти в главата) и какъв е срокът за подаване?Отговори

 • Здравейте,

  съгласно чл. 52, ал.1 от ЗДДФЛ лицата, които са получили доходи от трудови правоотношения и към 31 декември на данъчната година лицето има работодател по основно трудово правоотношение и той е определил годишния размер на данъка за всички придобити през данъчната година доходи от трудови правоотношения и пълният размер на данъка за данъчната година е удържан до 31 януари на следващата година.
  Декларацията, която имат заължение да подавт физическите лица е декл. по чл. 50 от ЗДДФЛ, а срокът за подаването й, както и срокът за внасяне на дължимия подоходен данък е 30.04.2017г.

  Моля, имайте предвид, че това становище е лично мнение на автора и няма обвързващ характер!

  Поздрави,
  Иван Георгиев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->