Задай въпрос тук
  Потребител

Разпределяне на дивидент и ГДДЗдравейте!
Фирма ЕООД взема решение за разпределяне на дивидент за сметка на неразпределената печалба за миналата година в полза на физическо лице - собственик. Решението е взето м.02.2017 г.

ГДД по чл.55, ЗКПО следва да се подаде до 30.04 тази година, където единствено ще посоча размера на удържания данък или трябва да приложи и приложение? И физическото лице получател на сумата, следва ли да подаде декларация по чл.73 от ЗДДФЛ през текущата година?Отговори

 • Здравейте,

  при взето решение на Общо събрание за разпределяне на дивидент се подава Декларация по чл. 55, ал. 1 от ЗДДФЛ и чл. 201, ал. 1 от ЗКПО за дължими данъци от юридическото лице изплатило дохода, като в нея се посочва удържания данък, който е в размер на 5% от дивидента. Декларацията за тримесечието се подава в срок до края на месеца, следващ тримесечието.
  Справка по чл.73 от ЗДДФЛ за изплатени доходи на физически лица се подава от юридическото лице изплатило дохода. Като в нея се посочва размера на изплатения дивидент и данни на лицето на което са изплатени. Справката следва да се подаде до 30 Април на годината следваща годината, за която се отнася.

  Поздрави!
  • 17 Mar 2017 10:00
  • (Потребител)
  • 0
  Много благодаря за бързия отговор! Хубав ден! :)
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗКПО

-->