дарина захариева дарина захариева медицинска сестра

напускане на работа с предизвестиеЗдравейте!Работих 20 години в държавна болница .Желая да напусна като подам молба за напускане която и да е придизвестие, но от болницата не ми я приемат .Като причина представят това, че имам не използван платен отпуск и първо трябва да си го използвам.Новият ми работодател не е склонен да чака толкова дълго време да ме освободят.как да принудя стария ми работодател да ми подпише молбата за напускане?Към кого да се обърна за съдействие?Отпращат ме с довода ,че изпълнителният дириктор го няма и няма кой да разпише молбата ми.Какви са възможностите ?Болницата има и няколко заместник директори .Имат ли право някой от тях да ми разпише молбата за напускане при отсъствие на изпълнителния директор.


Отговори

 • Здравейте,

  При подаване на молбата за напускане, може да впишете в нея следното: "В случай, че настоящата молба бъде отхвърлена, моля същата да бъде считана за едномесечно предизвестие" (тук се записва срока на предизвестието предвиден в трудовия договор). С изтичането на предизвестието, трудовия договор се прекратява. По отношение на отпуска, може да го ползвате по време на предизвестието, а за неизползваната част, работодателят ви дължи обезщетение.
  Други лица могат да разпишат молбата ви за напускане, стига да са упълномощени да представляват юридическото лице - болницата. Ако няма такова лице, можете да изпратите молбата си/ предизвестието до директора на лечебното заведение с обратна разписка, като се счита, че е получена в деня на получаване на обратната разписка.

  Моля имайте предвид, че това становище е лично мнение на автора и няма обвързващ характер.

  Поздрави,
  Митко Димов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->