Мария  Янкова Мария Янкова Потребител

Въпрос при прекратяване на временентрудов д-р до завръщане на титулярРаботя на времене трудов д-р,до завръщане на титуляр в майчинство в една от банките в България.Договорът ми изтича на 30.11.2017г.,а и титулярът се завръща на1.12.2017г.Във въпросната банка на всеки 3 месеца се изплащат бонуси,но със закъснение от 2 месеца(пример за месеци юли,август и септември,бонусите се изплащат с два месеца,а понякога и повече закъснение)правилно ли е това?? В закона има ли посочени максимални срокове?

Реално ако бях останала на работа до 15-20 декември,щях да си получи,така или иначе заработеният от мен бонус,който ми се полага, обаче се оказа,че най-вероятно няма да го получа. Имам и още един въпрос,тъй-като съм диспансериран пациент,т.е. имам определено заболяване,което изисква профилактично лечение 2 пъти в годината и ако го планувам за този период,примерно от 26-27 ноември до 25.12,работодаелят може ли да ми прекрати договорът в случай,че съм в болничен и дали ще ми бъде изплатен бонусът,ако хипотетично предположим,че в банката се спази практиката за сроковете на изплащане на бонуси,в случаят именно в началото или средате на декември.


Отговори

  • Здравейте.
    Договорът Ви е срочен.Завръщането на титуляра означава прекратяването му! Нищо не може да отмени това. Въпрос на договореност между Вас и работодателя. Наличието на болничен лист не променя ситуацията.
    По въпроса с бонусите - тъй като те не са предмет на законов текст, а на вътрешни разпоредби на Банката, може ли да цитирате дословно текста, който регламентира това! Важно е! Още нещо - бонусите се изплащат за работа в минали периоди, следователно те се и начисляват при възнаграждения за минал период. Ако това не е така, моля да напишете как точно става това и в каква ведомост/за кой месец?

    kazimirc4
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->