Задай въпрос тук
Христо  Георгиев Христо Георгиев управител

Aпорт на ДМА в ЕООД ,и прехвърляне на дялове от ЕООД на ФЛ.Здравейте,Моля за отговор на следния въпрос,свързан с апорт на ДМА в ЕООД ,и прехвърляне на дялове от ЕООД на ФЛ.

Съдружник съм в ООД ,което е едноличен собственик на капитала на дъщерно ЕООД. ЕООД-то досега няма дейност и активи. Желаем да прехвърлим имот /сграда/ собственост на ООД-то, на мен и на другия съдружник ФЛ. С него освен съдружници сме едновременно управители и на ООД, и на дъщерното ЕООД, т.е. свързани лица.

По различни съображения желаем да направим това не директно,с прехвърляне на имота от ООД-то на нас, двете ФЛ, а като първо прехвърлим имота от ООД с апорт на ЕООД,след което прехвърлим 100 % от дяловете на ЕООД на същите две ФЛ. Като се стремим да го направим на възможно най-ниска допустима цена на придобиване.

Балансовата стойност на имота е 10 000 лв,данъчната оценка е около 500 000 лв.

Въпросът ми е как следва да постъпим ,за да платим в този случай възможно най-ниска цена на придобиване на дяловете /т.е.имота/ , разходи по апорта и последващото прехвърляне на дяловете, като в същото време не попаднем в обхвата на законовите разпоредби за отклонение от данъчно облагане.ПоздравиХристо Георгиев

Отговори

    • 31 Jan 2018 13:31
    • asdf asdf (Потребител)
    • 0
    тест
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->