Румен Пейчев Румен Пейчев ел.инженер

ЕООД на чуждестранно физическо лицеЗдравейте ,

Може ли аз да ми отговорите на следните въпроси :

относно подаване на годишна данъчна декларация за фирма , ЕООД с чуждестранно участие , която не е извършвала дейност :1. Поради пропускане на срока 31 март за подаване на декларация в агенцията по вписвания , има ли удължаване на срока за подаване на документите ?

2. Може ли документите да се подадат от адвокат или счетоводител , ако притежават пълномощно ? Има ли указания за съдържанието на текста в пълномощното ?

3.Ако не е възможно, може ли упълномощен счетоводител на състави нулев финансов отчет и го представи в срок да 30 юни.

Поздрави и Благодаря предварително !

Румен Пейчев

0885915389Отговори

 • Здравейте,
  тъй като срокът за подаване на декларация, че дружестово не е извършвало дейност, е изтекъл, единственото, което можете да направите е да подадете нулев финансов отчет.

  Документите могат да бъдат подадени от адвокат и от счетоводителя, който е СЪСТАВИЛ годишния финансов отчет. Важно е в пълномощното ясно да е написано, че ще представлявате дружеството пред Агенцията по вписванията във връзка с публикуването на ГФО.
  Когато се подава от адвокат, ви е необходимо изрично писмено пълномощно, а когато се подава от съставителя на финансовите отчети, трябва да бъде изрично писмено пълномощно с нотариална заверка на подписа на упълномощителя.

  Поздрави,
  Цветан Терзийски
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗС

-->