cveta georgieva cveta georgieva управител

личен автомобил и собственик на ЕТЗдравейте ! Искам да запитам как физическо лице с лек автомобил/на името на физ.лице/ може да показва като разход реално направени командировки/ за специализация/ свързани с дейността на ЕТ му.Може ли да се състави протокол за безвъзмездно ползване и необходимо ли е да се начислява данък натура при положение,че автомобила се използва само от физ.лице собственик на ЕТ ? Благодаря предварително за отговора !


Отговори

  • Здравейте,

    Физическото лице, собственик на предприятието на Едноличен търговец, има право да бъде командировано, когато целта на специализацията или служебното пътуване,са свързани с дейността на фирмата. Във Вашият случай лицето има право на командировъчни разходи.
    Необходимо е да се състави Заповед за командировка, където да посочите, че лицето ще пътува с лично превозно средство. Изплащат се пътни пари, равни на стойността на изразходваното гориво по разходни норми , определени от производителя на моторно превозно средство за най – икономичния режим на движение.

    Поздрави,
    П.Лазарова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->