Задай въпрос тук
Ани Иванова Ани Иванова Потребител

Изплащане на неизползван годишен отпуск, след майчинствоЗдравейте,

Работя за фирма, която е изкючително некотектна, именно и за това се притеснявам, че няма да ми бъде изплатено нищо, след напускате ми.

1.На 21.05.2018г, детенцето ми навършва 2 години, именно за това мисля да подам молбата си за напускане на 21.04.2018г, за да се счита за едномесечно предизвестие, но по договор се водя на стара фирма, като не ми е предоставен до този момен догово за новата фирма, нито с новите усповия, които са 2-му месечно предизестие, именно за това се придържам към договорените усповия по подписания от мен договор за 1 месец предизвестие. До този момент от описаните, правилни и законови ли ще бъдат моите действия?

2. Какви дати трябва да бъдат посочени в молбата ми като дата на напускане да бъде написана 22.05.2018г, ден след навършването на две години на детето и като дата на подаване на самата молба 21.04.2018г, правилно ли са съобразени датите?

3.След подаването на молбата на 21.04.2018г, в какъв срок трябва да ми бъдат върнати подписаните екземпляри и кога трябва да ми бъде изплатен неизползвания годишен отпуск?

4. При евентуален откъс от тяхна страна да ми бъде изплатен неизползвания годишен отпуск, какви дейстия трябва да бъдат предприети и ако трябва да подам жалба към фирмата, която е само параван към която се водя, ако тя вече не функционира, какво трябва да направя?


Отговори

Свързани с Кодекса на труда

-->