Потребител

Какво да очаква семейство, ако съдия изпълнител идва заради фирмата на един от членоветеЗдравейте, въпроса ми е- ако един от членовете на семейството има фирма и тя е задлъжняла към държавата, очаква се съдия изпълнител да дойде, фирмата е със адрес жилището в което живее семейството и реално лични вещи и такива които са на фирмата са на едно и също място, какво би взел съдия изпълнителя , защото например някои от членовете имат компютри, на които работят и изкарват прехраната на семейството с тях, тези машини на които се работи и реално живота на семейството зависи от тях могат ли да бъдат взети от съдия изпълнител? и има ли момент в които съдия изпълнител има достъп до финансите на всеки от семейството или само до тези на човека които е управител на фирмата?


Отговори

  • Здравейте,
    нека първо да изясним най - важното обстоятелство. Когато учредите дружество с ограничена отговорност (ООД), възниква нов правен субект, който е различен от съдружниците. Дружеството, в качеството му на самостоятелен правен субект, притежава имущество, което е различно от имуществото, което притежава семейството, което е на същия адрес.

    При принудително изпълнение, е незаконосъобразно да се удовлетвори кредиторът с вещи, който са собственост на съдружниците. Единственото право, което има, е да се удовлетвори от имуществото, което е собственост на дружеството, което има задължения.

    Поздрави,
    Цветан Терзийски
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->