Albena Petkova Albena Petkova Потребител

Уведомление за дължима сумаЗдравейте,

Бившият ми работодателят не ми изплаща изработена сума след прекратяване на трудовите ни правоотношения. Изготвям покана за плащане, и имам следните въпроси:

1. сумата за плащане, която индикирам за дължима в уведомлението бруто или нето трябва да е

2. мястото на работа е в гр. София, но седалищния адрес на фирмата по регистрация и договор е в гр. Бургас. До кой адрес да адресирам поканата?

3. Нямам телефон на управителят на фирмата, как да изпратя писмо с обратна разписка?

4. Какъв е най-краткия срок, който мога да дам за изплащане на дължимата сума, преди да се премине към съд и бързопоризводство на случая?Отговори

 • Здравейте,
  1. Работодателят е длъжен да внесе осигуровките, които са дължими и да ви изплати остатъка, тоест нетното Ви трудово възнаграждение.
  2. Съобщението трябва да бъде изпратено до седалището и адреса на управление на дружеството. Гражданския процесуален кодекс Ви дава възможност да предявите иск срещу работодателя си и по мястото, където обичайно сте полагала своя труд.
  3. Липсата на телефонен номер не е пречка да изпратите писмо с обратна разписка. Телефонният номер не е задължителен реквизит.
  4. Считам, че седемдневен срок е подходящ.

  Следва да имате предвид, че задължението на работадателя да Ви изплати трудовото възнаграждение, става изискуемо на датата, която е уговорена в трудовия Ви договор да получавате трудовото си възнаграждение, а не от момента на получаване на покана.

  Поздрави,
  Цветан Терзийски
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->