Сабина Василева Сабина Василева Потребител

Спиране производството по отпускане на парично обезщетение за безработицаЗдравейте,

получих разпореждане от НОИ за спиране производството по отпускане на парично обезщетение за безработица на основание чл.54, ал.4 от КСО. Мотивите са : изпратено писмо до контролните органи на ТП на НОИ-Бургас за извършване на проверка във фирмата в която са ме осигурявали, относно основанието за възникване на осигурителни права. Пише, че разпореждането може да се обжалва по реда на чл.117, ал.1, т.2 , буква Ж от КСО.

Въпроса ми е това окончателен отказ ли е за отпускане на обезщетение или временен само докато трае тази проверка и трябва ли да обжалвам по горепосочения член докато трае тя. Притесняваме след проверката да ми кажат, че заради това , че не съм обжалвала в 14 дн.срок няма да получа обезщетението си. И ако трябва да обжалвам какво трябва да пише в писмото ?

Благодаря ви предварително !


Отговори

  • Здравейте,

    Отказът е временен докато тече проверката, но ако констатират нередности могат да откажат окончателно отпускането на обезщетението. Преди да обжалвате е добре да се свържете с контролните органи, които извършват проверката, или с бившия си работодател, за да получите информация за причините, поради които е спряна процедурата по отпускане на обезщетението - обща проверка на фирмата или някакъв възникнал проблем с вашите документи. Самото обжалване не спира изпълнението на разпореждането на длъжностното лице. Няма утвърден образец на жалбата, така че ще трябва в свободен текст да се аргументирате.

    Моля, имайте предвид че това становище е лично мнение на автора и няма обвързващ характер!


    Поздрави,
    Митко Димов
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->