mixaela marinova mixaela marinova servitior

Трудово правни отношенияЗдравейте, работя в час на фирма и подадат предизвестие за напускане. По стечение на обстоятелствата заболял и вмомента съм болничен но предизвестие то ми изтече днес на 30.08, а болничните ми е до 05.09. Въпросът ми е може ли да ме освободят от работа преди изтичане на болнични.


Отговори

 • Здравейте,

  Временната неработоспособност не удължава срока на предизвестието и Вие може да бъдете прекратена, докато сте в болничен.

  В случай, че Вие сте излезли в отпуск поради временна неработоспособност след връчването на предизвестието, Вие не се ползвате със закрилата на чл. 333 от Кодекса на труда.

  За справка:

  РАЗЯСНЕНИЕ НА МТСП ОТ 19.07.2016 Г. ВЪВ ВРЪЗКА С Въпрос Oтпуск и болничен удължават ли срока на предизвестие за напускане

  Моля, имайте предвид, че това е лично мнение на автора и няма обвързващ характер!

  Поздрави,
  Ванеса Илиева

 • Здравейте, благодаря Ви за отговора. В мен е вече и прекратени договор по членове 325 алинея 1. Това е по взаимно съгласие, да пиша ли до инспекцията по труда или не тъй като болничните ми не е от личният лекар а съм минала на ЛКК. Благодаря още веднъж.
 • Здравейте,

  Щом Вие сте прекратена по взаимно съгласие, няма нарушение на Кодекса на труда и нямате основание да се обърнете към Инспекция по труда за подаване на нередности.

  Бързо възстановяване!

  Поздрави,
  Ванеса Илиева
 • Благодаря Ви, хубав ден.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->