Теодора Жекова Теодора Жекова Потребител

Данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за самоосигураващо се лицеСледва ли да подава данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ лице работещо по трудов договор в едно дружество и самоосигуряващо се като управител на друго ЕООД,в което не получава доход за положен личен труд?Отговори

  • От началото на 2010г. работих с трудов договор в една ферма след което бях съкратен .Бях на трудовата борса около два месеца.След което започнах работа в друга фирма и работих до м.Март 2011г.В момента съм безработен и съм пак на трутовата борса.Пенсионер съм по болест/ общи заболяваниа с 50% / до 2013г.Разбрах че хората който са на трудовата борса подават някъкви деклараций в пощенските клонове или в раьоните агенции по приходите.Нито в пощенските клонове нито в НАП можаха да ми кажат трябва ли да попълвам декларация.Ще Ви бъда благодарен ако ми поясните какво трябва да направя.
  • Здравейте,

    Считам, че трябва да подавате годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ с оглед потвърждаване на окончателния размер на осигурителния Ви доход в качеството Ви на собственик и управител на ЕООД. На практика обаче няма да имате нито данък нито осигуровки за доплащане.

    Поздрави,
    Пламен Донев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->