Стефка Георгиева Стефка Георгиева учител

пенсиониране на учителИмам 39 години трудов стаж като учител. Подала съм документи за пенсиониране и очаквам решението. Директорът ми предложи да продължа работа и следващата учебна година. Условието е да не си искам 10 заплати, които се дават при пенсиониране, защото тогава няма право да ме остави на работа. Имало програма, съгласно която дори да няма кандидати за това работно място аз не мога да остана в училището.

Въпросът ми е може ли да ме преназначи ако няма кандидати или не?


Отговори

  • Здравейте.Вашият директор Ви е излъгал-няма такова правило в трудовото законодателство. Правото Ви на 10-те заплати е неотменимо/ прочетете текста на чл.8,ал.4 от Кодекса на труда/. Моля да отговорите -важно ли е за Вас възнаграждението, което следва да получите през следващата учебна година, вероятно и по следващата? Или ще разчитате на 10-те заплати? От това, което ми отговорите, ще зависи и съвета ми към Вас.
  • Здравейте. Моля и за още малко допълнителна информация.Какво Вие знаете за т.н."програма"?Ако директорът не Ви даде отговор, то такъв трябва да имат Синдикатите!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->