Darolina Dragomirova Darolina Dragomirova служител

Срочен договорМоля, кажете ми, вярно ли е, че ако съм на срочен договор, но ми предложат работа на постоянен на друго място не съм длъжна да спазвам предизвестие или да плащам неустойки? Благодаря!


Отговори

 • Здравейте. За съжаление възможността да преминете към нова фирма на безсрочен договор не отменя задълженията Ви по стария.Те си остават такива според договореностите със сегашния Ви работодател.
 • Не съм пояснила правилно. В момента съм на срочен договор за една година, но си намерих работа на постоянен трудов договор,безсрочен ( сигурно ще има изпитателен срок), но не могат да ме чакат 3 месеца, които са валидни за срочният договор.При представяне на постоянен трудов договор, не отпада ли срояният?
  Това означава ли, че при предизвестие от моя страна към сегашната ми фирма при всички положения трябва да изработя трите месеца и чак тогава да се ангажирам с нови предложения?! Благодаря предварително!
 • Здравейте. Отговорът, който съм Ви дал е точен! В случая нямате избор - или трябва да си отработите предизвестието, или да го заплатите. Компромисен вариант все пак има - да се договорите с работодателя за напускане по взаимно съгласие. Другото е сложно - намирате/гарантирано 100%/ нарушения на трудовите Ви права - надвишение на работното време, незаплащане на извънреден труд, работа в празнични и почивни дни..... Напускането става БЕЗ ПРЕДИЗВЕСТИЕ, с писмено заявление, на основание на чл.327,ал.3 от Кодекса на труда! Успех.
 • Благодаря Ви!Ще си изработя предизвестието от три месеца и чак последният ще търся работа, едва ли някой ще ме чака по-дълго време! Жалко за изпуснатите възможности през това време. Враца не е голям град и не всеки ден излизат добри предложения. Благодаря за консултацията още веднъж!
 • Здравейте. Много бих се радвала ако можете да ми отговорите на един въпрос.
  Преди три години бях се записала в Бюрото по труда. До това време имах стаж 4г.и 7м..Изплатиха ми от НОИ обезщетение за 6 месеца. Сега три години след работа в Англия ме съкратиха по намаляне на работният процес. Записах се в 7 дневен срок в Бюрото по труда,подала съм документи в НОИ.
  Въпросът ми е: Сега ако взема обезщетение за колка месеца ще беде то,дали предишният ми стаж се зачета също и сега. И дали ще имам както аз мисля за 8 месеца обезщетение. Тоест ще ми се зачита ли все още стажът предишен.След като имам вече веднъж изплатено такова но преди три години . Много благодаря предварително. Здраве и късмет желая.
 • Здравейте.Колко време сте работили във Великобритания и на основа на този стаж ли Ви предстои да получите обезщетение в България? Или става дума и за друг стаж в България?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->