Darolina Dragomirova Darolina Dragomirova служител

Срочен договорМоля, кажете ми, вярно ли е, че ако съм на срочен договор, но ми предложат работа на постоянен на друго място не съм длъжна да спазвам предизвестие или да плащам неустойки? Благодаря!


Отговори

  • Здравейте. За съжаление възможността да преминете към нова фирма на безсрочен договор не отменя задълженията Ви по стария.Те си остават такива според договореностите със сегашния Ви работодател.
  • Не съм пояснила правилно. В момента съм на срочен договор за една година, но си намерих работа на постоянен трудов договор,безсрочен ( сигурно ще има изпитателен срок), но не могат да ме чакат 3 месеца, които са валидни за срочният договор.При представяне на постоянен трудов договор, не отпада ли срояният?
    Това означава ли, че при предизвестие от моя страна към сегашната ми фирма при всички положения трябва да изработя трите месеца и чак тогава да се ангажирам с нови предложения?! Благодаря предварително!
  • Здравейте. Отговорът, който съм Ви дал е точен! В случая нямате избор - или трябва да си отработите предизвестието, или да го заплатите. Компромисен вариант все пак има - да се договорите с работодателя за напускане по взаимно съгласие. Другото е сложно - намирате/гарантирано 100%/ нарушения на трудовите Ви права - надвишение на работното време, незаплащане на извънреден труд, работа в празнични и почивни дни..... Напускането става БЕЗ ПРЕДИЗВЕСТИЕ, с писмено заявление, на основание на чл.327,ал.3 от Кодекса на труда! Успех.
  • Благодаря Ви!Ще си изработя предизвестието от три месеца и чак последният ще търся работа, едва ли някой ще ме чака по-дълго време! Жалко за изпуснатите възможности през това време. Враца не е голям град и не всеки ден излизат добри предложения. Благодаря за консултацията още веднъж!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->