Vladimir Abrashev Vladimir Abrashev Потребител

Прекратяване на Декларация 7 след започване на работа!Здраейте! Имам питане свързано с начина по който се прекратява декларация 7 свързана с внасянето на здравни осигуровки. Преди 4 месеца напуснах работа, като в срок от от 1 месец подадах Online Декларация 7 чрез услугата на НАП и ПИК код. Следващите 2 месеца си платих съответната сума от 22.40лв. на месец. (Като следя в сайта на НАП - че сумата се превежда и нещата са правилни.)

Започнах работа след 2месеца, като съм платил здравни дори в месеца в който съм започнал работа (като следва , здравните ми да се поемат от работодателя), а не в системата на НАП да излиза че е неплатен този дълг и тази декларация 7 не е прекратена.

В системата на НАП отново излиза че за месец март - сегашния имам задължение, което е странно. Не трябва ли автоматично да се случи прекратяване на тази декларация 7 при започване на работа. Въпросът ми е какъв е реда, дали трябва да се свържа с НАП и те да задействат нещо в тяхната митична система или да изчакам още време. Никъде не намирам информация как се случва това. Благодаря ви!


Отговори

Свързани документи със ЗЗО

-->