Весела  Вълчева Весела Вълчева Потребител

Данъчно третиране на посредническа услугаЗдравейте,Обръщам се към вас със следното питане.

Българска фирма има сключени договори с чуждестранни физически и юридически лица в ЕС и извън ЕС за извършването на посреднически услуги, което се изразява в проучване и откриване на фирми, които да извършват пряко услуги и да доставят директно стоки до краен клиент на бг дружество. Фактурирането минава през българското дружество, като то от своя страна издава фактури на крайните си клиенти с включен % комисионна. Услугите се извършват от юридически лица в ЕС и извън ЕС и са свързани с проект мениджмънт и т.нар.консиерж услуги. Стоките се изпращат от фирми извън ЕС директно на крайния клиент на бг дружество. Въпросите са следните:

1. Как следва да бъдат отразени доставките на услуги и стоки в дневниците за покупки и трябва ли да се издават протоколи по чл.117 за услугите фактурирани на бг дружество, но реално извършени на клиенти на бг дружество

2. Как следва да се отразят в дневниците за продажби издадените фактури от бг дружество на физически лица в ЕС и извън ЕС и на юридически лица в ЕС и извън ЕС?

2. Във връзка с горното, дължи ли се ДДС за комисионните, които дружеството фактурираПредварително благодаря!


Отговори

Свързани документи със ЗДДС

-->