Катя Ангелова Катя Ангелова Потребител

Доставка на стока в трета странаЗдравейте,

Фирма от Португалия има обект в Армения и сключва договор с нашето ЕООД за доставка на стоки и услуга / видеонаблюдение/. Фактурата за плащане ще бъде към фирмата от Португалия. Доставката на техниката ще е в Армения, като нашата фирма не участва в нея, както и в износа ( не е включена в митническата декларация). За сега имаме само сертификат за произход на стоките от Търговско-Промишлената Палата , в който сме вписани като износител; издаден инвойс към португалската фирма, ще имаме и ЧМР, в което също сме като износител.

От клиентската фирма ни уведомиха, че ако имаме нужда от някакъв документ могат да ни изпратят подписан и подпичатан, само да уточним какво ни трябва.

Какво биха могли те да ни издадат като документ, който да послужи пред НАП?Каква фактура трябва да издадем ? - по чл.21 ал.2 от ЗДДС основание за неначисляване на ДДС - мястото на изпълнение на услугата е извън територията на Б- я: данъкът е дължим от получателя - услуга към ЕС, после в дневник продажби кл.23 и в СД кл.18 ?

По чл. 28 т.1 и т.2 за стоки превозени или изпратени от мястото на територията на страната до трета страна са необходими документи :

1.митническа декларация - която ни липсва !!! .2. фактура за доставка 3. документ за превоз на тези стоки - ЧМР

Отговори

Свързани документи със ЗДДС

-->