Антония Петрова Антония Петрова Потребител

ОбещетенияЗдравейте, синът ми се върна януари месец 2020г. от Англия, след като работеше там година и осем месеца. Регистрира се в бюрото по труда и в НОИ. След дълго чакане може би повече от четири месеца, получи имейл, че ще получи обещетения за четири месеца. Веднага след този имейл получи нов, че му се прекратява обещетението, поради прекратяване на регистрацията в бюрото по труда. Изплатено му беше обещетение за един месец. Звъняхме в бюрото по труда и от там ни казаха, че са му прекратили регистрацията, поради неявяване. Причината за да не се яви в бюрото по труда е, че той ходеше на лекции по това време, не е започвал работа, опита се да се свърже с тях по телефона, но не успя.След това дойде пандемията и настана хаос, но той също не беше уведомен, че са му прекратили регистрацията. Казаха ни да изчакаме шест месеца и да се регистрира отново. Така и направи, на 18.08.2020г., се регистрира в бюрото по труда, звъняхме в НОИ, но от там ни казха, че е минало много време и не може да се доизплати обещетението. Въпросът ми е: Какво трябва да се направи, за да си получи обещетението, за останалите месеци, за които има право?


Отговори

 • Здравейте. Освен разговорите със съответните инстанции, имате ли документи, с които се отпуска и прекратява полагащото се обезщетение за безработица? Ако да, моля да ги качите на сайта.
 • Здравейте, благодаря за отговора. Да, имаме получени писма от НОИ, но тъй като незная как точно да ги кача в сайта, ще Ви ги напиша тук. На 27.05.2020г. получихме: Разпореждане ...... На основание чл.54ж, ал.1 и във връзка с чл.54а, ал.1, чл.54б, ал.1 и чл.54в, ал.1 от КСО и чл.62 от Регламент (ЕО) номер 883/2004, Отпускам парично обещетение за безработица считано от 04,01,2020г. до 03,05,2020г, в размер на 74,29лв дневно,
  Последващото писмо от същата дата е: Разпореждане..... Прекратявам изплащането на отпуснатото на основание чл.54ж, ал.1 и във връзка с чл.54а, ал.1, чл.54б, ал.1 и чл54ж, ал.1 от КСО парично обещетение за безработица считано от 17.02.2020г..... Мотиви: прекратяване на регистрацията от Агенцията по заетостта.
  След това звъняхме в Агенцията и ни казаха да изчакаме шест месеца и да се регистрира отново.
 • След като минаха шест месеца, направихме нова регистрация и получихме следното писмо:
  Разпореждане...... на основание чл.54ж, ал.1 от КСО и във връзка с чл.3, ал.8 от НОИПОБ ОТКАЗВАМ ВЪЗТАНОВЯВАНЕ изплащането на отпуснатото на основание чл.54ж, ал.1 и във връзка с чл.54а, ал.1, чл.54б, ал.1 и чл.54в, ал.1 от КСО Мотиви: към датата на новата регистрация в АЗ лицето няма оставащ период за възстановяване на ПОБ.
  Въпросът ми е: как така няма оставащ перид, той е получил обещетение до 17.02., а са отпуснати до 03.05.2020г.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->