Василка Бойчева Василка Бойчева Потребител

Цена на придобиване на дяловеКак ще се определи цена на придобиване на дялове, придобити през 09.1993? Ще се актуализира ли цената с индекс на потребителските цени и как ще се изчисли този индекс? 12.1997 спрямо 09.1993 от калкулатора за инфлация на страницата на НСИ? Ще се признае ли цена на придобиване на дялове на съдружниците, платени с фирмен кредит?Отговори

  • Здравейте,

    Да, ще трябва (и е във Ваш интерес) да актуализирате цената на придобиване на акциите си до 12.1997 включително. Кой точно е коректният коефициент за преизчислението е най-добре да прецените, след като се свържете с НСИ. НАП не се ангажират с посочването на конкретен коефициент от множеството данни, изчислявани и поддържани от НСИ, за целите на въпросната актуализация.

    По отношение на последния Ви въпрос - не съм сигурен, че го разбирам напълно. Но ако имате предвид пари отпуснати от фирмата към съдружниците, за да може да се платят записаните дялове, то цената на придобиване Ви се признава, ако това изобщо е позволено по ТЗ. Освен това имате и задължение към фирмата да върнете получения кредит.

    Поздрави,
    Пламен Донев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->