МАРКЕЛ - С  ЕООД МАРКЕЛ - С ЕООД

ДДС - възстановяванеПредстой ми да определя цена на ЕТ, което ще бъде изкупено от ЕООД по чл.15 от ТЗ със заличаване на ЕТ- регистрирано по ДДС. За да изчисля Собствения капитал на ЕТ, който ще се прехвърли в ЕООД-то, който и трябва да се декларира в Приложение 5 за 2011 г. търся помощ по следните въпроси:

1.ЕТ има за възстановяване ДДС от 2009 год., което беше отказано и все още тече процедура - обжалване на Акта на НАП. Тази сума трябва ли да я включа в баланса за определяне на Собствения капитал на ЕТ?

Регистрация на Решението в ТР ще се извърши преди окончателното решение за възстновяване на ДДС. ЕТ-то се дерегистрира по ДДС, но физическото лице-собственик на ЕТ, се регистрира автоматично по ДДС и ще подава месечни Декларации по ДДС до като се дерегистрира. Ако възстановят ДДС-то някога, към коя фирма или физическо лице ще се извърши превода?

2. ЕТ има възстановяване на ДДС и от м. 6.2011 год. Изкупуването ще се извърши преди срока за подаване на Справката за възстановяване. Въпроса ми е: Справката след двата месеца от името на Фическото лице ли ще подавам - ако е ДА, тази сума също ли няма да не се включва в Цената Собствения капитал?

Ако Справката се подава от ЕООД-то, то следва ли да се включи в Собствения капитал?Отговори

  • Здравейте,

    Фактическата ситуация е доста специфична. Ако желаете, бихте могли да се свържете директно с нас, за да дискутираме в по-големи подробности казусите.

    Поздрави,
    Пламен Донев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->