Metin Mustafov Metin Mustafov Потребител

Грешно осчетоводена фактураПрез м.08.2011 съм осчетоводил грешно фактура за продажба с 300 лв., вместо 600 лв. Tака е отразено и в дневника за продажби.

Как да коригирам?

Благодаря!Отговори

  • 19 Sep 2011 16:00
  • Нина (Потребител)
  • 0
  Колега винаги можете да се върнете в месеца и да сторнирате взетите операции по дадената фактура и да я осчетоводите правилно, друг е въпроса ако в ДДСто сте я записали грешно и сте подали грешна информация в Дневника за продажби, а от там и в Справка Декларация по ЗДДС. Това се коригира с подаване на коригираща ДДС декларация, а и от там ще се промени и резултата ви - в зависимост от това дали излизате на вноска или на възтановяване което виждате в клетки от 50 до 70, след което коригирате и платежното, ако сте на активна вноска или следващия месец ще приспадате ако сте на възтановяване. Дано съм била полезна! Надявам се че несъм ви объркала повече :)
 • Здравейте,
  корекции в подаваните декларации може да се правят в два случая, в зависимост от това дали грешките се коригират докато не е изтекъл срока за деклариране или след това. Във Вашият случай, както е казала Нина, трябва да се направи Коригираща Справка-Декларация и дневници, които да се подадат и писмено да се уведоми приходната агенция. За справка виж чл. 126 от ЗДДС.

  Поздрави,
  Доника Маринова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->