Мартина Стефанова Мартина Стефанова гл.счетоводител

Процедурите на отчитане на предлаганите талони с намаление за козметични и други услугиИмам сключен договор с фирма (сайт за колективно пазаруване), която продава от мое име и за моя сметка (така пише в договора) талони с намаление за козметични услуги по интернет, които предлага моята фирма. Според договора, талонът е валиден един месец и след приключване на продажбите през сайта в срок от 7 дни по банковата сметка на фирмата ми се превежда сумата на продадените талони, от която е удържана тяхната комисионна. За тази комисионна те ми издават фактура.

Имам следните въпроси относно отчитане на тази сделка: 1. При получаване на превода трябва ли да бъде издадена фактура?

 2. При посещение на клиент в козметичното студио трябва ли да издаваме касов бон за извършената услуга, след като тя вече е заплатена предварително, а не директно на нас? (Ние получаваме стойността на всички продадени талони, независимо дали ще бъдат използвани от тези, които са ги закупили)?

 3. Какви счетоводни операции трябва да се вземат от началото на сделката до нейното приключване?

 4. Каква е процедурата, ако фирмата е регистрирана по ЗДДС?Отговори

 • Здравейте,

  Тъй като казусът е много специфичен, Ви препоръчвам да се обърнете директно към нас, ползвайки контактните телефони и мейли, за да можем да изискаме допълнително необходимата ни информация и да анализираме в дълбочина казуса.

  Поздрави,
  Пламен Донев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->