Анелия Иванова Анелия Иванова Потребител

Извършване на услуги в ИталияБългарска фирма регистрирана по ЗДДС извършва услуга на италианска фирма, регистрирана по ЗДДС в Италия. Италия е мястото, където италианската фирма е установила независимата си икономическа дейност. Услугата извършена от българската фирма е свързана с два недвижими имота на италианската фирма, като и двата се намират в Италия. Българската фирма извършва ремонт на едната сградата, което включва боядисване, шпакловка, поправка на ел.инсталация и др. и разрушаване и извозване на строителните отпадъци на другата сграда. За извършените услуги българската фирма е издала фактура, в която не е начислила ДДС на основание чл.21, ал.4, т.1 във връзка с чл.86, ал.3 от ЗДДС.

Въпросът ни е: Правилно ли българската фирма не е начислила ДДС? В коя колона на дневника за продажби следва да бъде отразена тази фактура? Трябва ли да се подаде VIES декларация?Отговори

  • Здравейте,

    Вече сте задавали този въпрос, но от друго потребителско име и за друга държава. За всеобщо улеснение копирам отговора си на другия въпрос.

    http://balans.bg/1991-dds-za-uslugi-na-bylgarska-firma-v-germanija/

    Поздрави,
    Пламен Донев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->