Vanya Petrova Vanya Petrova Потребител

Фактури и USAЗдравейте,въпросът ми е как правилно могат да се осчетоводят разходи от фирма регистрирана по ДДС,при положение,че същата фирма поръчва стоки от Съединените Американски Щати и ги препродава на български клиенти,при положение,че американските фирми не издават ДДС фактури?Благодаря предварително за отговорът!


Отговори

 • Откъде точно идва притеснението - че не получавате фактури с начислено американско ДДС ли? Изобщо не получавате фактури ли? Нямате митнически декларации ли? Като цяло не разбирам въпроса.
 • Притеснението ни идва от там,че когато помолим,да вземем за пример Amazon.com за фактура,документ с който счетоводството да работи,ни насочват към документа,който можеш да си принтираш от сайта им,но този документ не отговаря на изискванията за счетоводен документ,тоест няма булстат и т.н.
 • Здравейте и аз имам същия случай с внос от САЩ, поръчана стока в амазонс. Те не издават ф-ри само един вид поръчка там е описан вид стока количество, цена,транспорт,но просто не пише никъде ф-ра, инвойс и т.н и задължителните реквизити ги няма.Дори на едната поръчка пише това не е ддс ф-ра.Стоката идва, освобождаваме я на митница, има си МД, плащаме ддс и сега не знам като си го поискаме дали няма да ни направят проблем, че няма ф-ра която да отговаря на нашия ЗС. Трудна е комуникацията със САЩ, не искат да издават фактури каквито изискваме ние.Някой може ли да помогне със съвет, какво би последвало при евентуална ревизия, може ли да ни откажат да ни възстановят ддс ако ф-та от САЩ не е изрядна,съгласно нашите закони???
 • Здравейте,

  Имате право на данъчен кредит по вноса. В дневник покупки се отразява митническата декларация и именно нейното притежание е достатъчното условие за упражняване на правото на данъчен кредит. Точните реквизити на документа, който Ви издава американската фирма в случая нямат значение.

  Поздрави,
  Пламен Донев
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->