Елица Христова Елица Христова Потребител

МСС 8 Счетоводна политика,промени във счетоводните приблизителни оценки и грешкиЗдравейте!

Казвам се Елица Христова от град Бургас. В момента изучавам магистърска степен по Счетоводство и контрол в ИУ-Варна и начин за определяне на текущия контрол за изпита по Хармонизация на счетоводството, занимаващ се с материята на МСС/МСФО, е да разработя курсова работа на тема "Промени в счетоводната политика и значими счетоводни грешки", за целта освен теоретична част по темата, е нужно да представя ФО изготвени по МСС на 5 български предприятия, в които да присъстват примери (оповестявания) за промяна в счетоводната политика или корекция на значими счетоводни грешки. В процеса на разработване и събиране на информация, по така зададената ми тема, научих, че тези изисквания на МСС 8 не се спазват прилежно от всички предприятия, и тъй като съм само начинаеща в тази материя, бих се радвала да бъда подпомогната от някой по вещ в тази област.

За целта искам да помоля за информация относно финансови отчети на фирми и предприятия, които съдържат, спазват изискванията и разпоредбите на МСС 8, т.е. с промени в счетоводната политика или корекция на значими счетоводни грешки (промените в приблизителните оценки не са обект на проблемите, засягани от темата, която трябва да разработя), или при липса на такива - финансови отчети, които не съдържат тези изисквания, но би трябвало или е спорен момента дали е трябвало да се представят като такива. Необходимата ми информация се състои в оповестяване на името на предприятието и съответната година, за която е включена информацита по МСС 8 в годишния отчет на предприятието.

При наличие на такава информация и разбира се, ако това не би Ви затруднило или отнело много време, моля за съдействие. Напълно разбирам, че има и по-важни и неотложни неща за вършене, за това бих била наистина благодарна ако обърнете внимание на молбата ми.

Благодаря предварително!Отговори

  • Здравей, отваряш сайта на търговския регистър www.brra.bg и в графа справки - по юридическо лице, търсиш основно АД-та и гледаш в публикуваните отчети. Може да провериш и банките - те са по МСС и ги одитират, та там може и да има нещо.
  • Благодаря! :)
  • Моля
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->