Фото Про ООД Фото Про ООД

Дължат ли се данъци и осигуровки за доставчици на обекти на авторски права, които са чуждестранни граждани?Здравейте,

Имам уеб базиран бизнес (уебсайт за електронни продажби), при който има: доставчици на съдържание, за което важи закона за интелектуална собственост (фотографи, които качват снимки) и клиенти. Аз се явявам посредник между фотографите и клиентите. При осъществяване на сделка върху обект на авторски права (снимка) на някой от фотографите, клиентът заплаща цената на сделката към мен, а аз изплащам сумата към фотографа, след като предварително удържа моята комисионна. Фотографите не са мои служители, между мен и тях има договор за преодставяне на права на ползване на обекти на интелектуалната собственост (снимките), които те качват в сайта.

Въпросът ми е - при изплащането на остатъка от цената (минус моята комисионна) към фотографите аз следва ли да удържам данъци и осигуровки, и ако да - какви. Ако не - с какви разходни документи мога да докажа моите разходи (реално аз превеждам по-голяма част от прихода от сделката към фотографите)? Фотографите, с които работя са базирани както в България, така и в цял свят. Има ли разлика във връзка с въпросите ми по-горе в зависимост от това дали фотографът е български гражданин или живее извън страната?

Благодаря предварително за отговорите!
Поздрави!Отговори

  • Здравейте,

    Материята е специфична и е необходимо да бъде по-подробно разгледана, като се предостави пълна информация по казуса. Препоръчвам да се свържете директно с нас за консултация.

    Поздрави,
    Пламен Донев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->