Rosica Nacheva Rosica Nacheva Потребител

Във връзка с ГФОЗдравейте!

В края на миналата 2011 г. пререгистрирахме ООД, което от 11 год. насам няма дейност. Сега предстои обявяване на ГФО. Не мога да се справя с попълването на ГФО. За баланса например - ако попълня в пасив 5000-те хил. основен капитал, от който се оказа, че сме внесли само 3500 лв, какво да попълня в актива? За другите отчети разбрах, че трябва да са нулеви? След създаването си през 2000 г. фирмата работи около 6 мес. на патент. Лошото е, че не мога да намеря никакви счетоводни документи от него време, а и не помня как са приключили счетоводно тези 6 мес .дейност. Какво се прави в такъв случай?

Благодаря предварително!Отговори

  • Разликата от 1500 лв, попълвате в актива в раздел А. Записан, но невнесен капитал. Прочетете обаче дружествения договор и се консултирайте с юрист, защото вероятно е трябвало тази сума да се внесе преди доста време. За 2000 г. може да поискате от НАП и НСИ да ви дадат по един заверен препис на декларациите и отчетите, които са подавани. Може да проверите в персоналния регистър дали е подавана Д1 редовно и дали е нанесен стажа на управляващия тогава дружеството в осигурителната книжка.
  • Здравейте,
    г-н Харалан Василев коректно е посочил няколко варианта, от където бихте могли да получите информация за подадените отечти за 2000г. Така ще видите последните отчети за периода, през който е извършвана дейност. Важно е да видите последният счетоводен баланс и отчет за собствения капитал, предвид недовнесените 1500.00лв. от основния капитал и резултата от 6-месечната дейност.

    Поздрави,
    Доника Маринова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->