Свилена Пантелеева Свилена Пантелеева Потребител

Осигуровки преведени по ЕГН вместо по БУЛСТАТВ удостоверение за липса на публични задължения взето през 2012 г излиза, че част от осигуровките за 2011 са платени на ЕГН на лице по Граждански договор вместо на БУЛСТАТ-а на фирмата и съответно лихви.

Какви операции трябва да се направят в 2011 и 2012 съответно? Какви сметки трябва да се използват /469,498,499/ за неправилно преведените осигуровките? Трябва ли да се отрази като събитие настъпило след датата на съставяне на ГФО в Приложението?

Благодаря Ви предварително за съдействието!Отговори

  • След като сте направили вноските, подавате исканеза корекция в НАП да се прехвърлят вноските по съответното бордеро от превода, като посочите грешката - от ЕГН на ЕИК и не правите никакви сч. операции.
  • Здравейте,

    колегата от горния пост ви е казал, какво да направите - Искане за прехвърляне на осигурителни вноски от ЕГН на булстат. Малко ми е странно как така осигуровките са внесени на ЕГН. Интересно е и как ще реагират в НАП на такова искане. Ако са плащани по банков път може би ще бъде по лесно, но ако са плащани на каса...

    Както и да е - реда действително е такъв - искане за прихващане или възстановяване с прилагане на всички необходими доказателства.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->