СИБИЛ КОНСУЛТ ООД СИБИЛ КОНСУЛТ ООД

Тристранна операцияЗдравейте,

Фирма А, българска, регистрирана по ДДС, която работи от свое име и за своя сметка, представител на Хърватска фирма - фирма Б, която сключва Договор за оборудване с Германски фирми от свое име.

Предоставена е оферта за оборудването от фирма А на фирма В - която се явява клиентът в България. Той превежда сумата по офертата, изготвена от фирма А, но проформата фактура е към хърватската фирма.

Фирма А издава фактура на фирма В и внася начислиното ДДС, като фирма В плаща 100 % аванса. Това се случва м. Март, м Май оборудването пристига от Германия директно в България при Българския клиент, но Германската фактура е към Хърватската фирма Б, поръчала оборудването.

Въпросът е ние, фирма А като участник в тристранната операция следва ли да издадем протокол за самоначисляване на ДДС по ВОП, въпреки че Герм.ф-ра е към ф-а Б?

Предварително Благодаря за времето, което ще отделите за този казус!Отговори

  • Здравейте,

    Това не е тристранна операция по смисъла на ЗДДС. Не всички сделки, в които участват 3 страни, са тристранни. Сделката Ви е верижна и е необходим по-подробен анализ на всяко едно от взаимоотношенията между страните по веригата. Затова препоръчвам да се свържете директно с нас.

    Поздрави,
    Пламен Донев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->