Мирослав Спасов Мирослав Спасов Потребител

ДДС за дистанционни продажби чрез AmazonЗдравейте, имам следния казус:

Българска фирма регистирана по ЗДДС, занимаваща се с покупко продажба на стоки, желае да предлага свойте стоки чрез платформата за продажби Amazon. Amazon e регистриран в Люксембург.

Въпросът ми е: понеже повечето купувачи са физически лица от различни краища на Европа, а също така и от трети страни, как стои въпросът със ДДС-то, какви документи трябва да издава доставчикът и към кой?

Доколкото разбрах, при покупка на стоки от Amazon стоката пристига с фактура издадена от Amazon (за което не съм 100% сигурен). Ако е така, следва ли фирмата да фактурира всички продадени стоки на Amazon, или се процедира по различен начин? Фактурите как ще се издават - с 20% ДДС или с 0%? А ако не се издава фактура с какъв документ ще влезнат в дневниците по ЗДДС?Ще съм много благодарен, ако някой сподели опит с подобен казус.Отговори

  • Здравейте,

    На първо място трябва да знаете в подробности какви ще са условията за работата Ви с (чрез) Амазон. Едва след това можем да коментираме в детайли, за което препоръчвам да се свържете директно с нас.

    Поздрави,
    Пламен Донев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->