Ангелина Цветкова Ангелина Цветкова счетоводител

ДДС на членски внос на холандска асоциацияМоля, да ми отговорите,

Имам инвойс фактура за платен членски внос на холандска асоциация, която е регистрирана по ДДС. Инвойса ми е с 0 ДДС. Българската фирма е регистрирана също по ДДС.Трябва ли да си самоначисля ДДС с протокол, или да си осчетоводя инвойса като разход?Отговори

 • Здравейте,

  Този членски внос по принцип е освободена по ЗДДС доставка. Ако трябва да следвате буквата на закона, трябва да издадете протокол за "самоначисляване" на ДДС, в който обаче няма да има никакво ДДС.

  Поздрави,
  Пламен Донев
 • Защо тогава ще се издава протокол при положение че е освободена доставка. Съгласно кой член от ЗДДС се смята за освободена доставка?
 • При положение че е освободена доставка при това положение пак ли следва да се прави преизчисление на ползвания ДК за другите доставки в края на годината ?

  Значи в ДДС дневника като освободена доставка ли се посочва или като другите протоколи по чл. 117 и в двете колонки с право на ДДС и с начисление на ддс но с 0 лв
 • САМО ДА УТОЧНЯ, ЧЕ В МОЯ СЛУЧАЙ НЕЗНАМ АСОЦИАЦИЯТА ДАЛИ Е РЕГИСТРИРАНА ПО ДДС ИЛИ НЕ. ИМАМ ИНВОЙС В КОЙТО НЯМА НИТО ДАНЪЧЕН НОМЕР НИТО ДДС НОМЕР.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДС

-->