Виктория  Петрова Виктория Петрова администратор

Дарение на парична сумаИмам направено дарение на парична сума от родители през 2006 г. Имам подписан договор за дарение с родителите, в който пише, че те веднага и бъзвъзмездно отстъпват дарената сума, която надерения получава от тях в брой. Имам разписка за получената сума, на която са се разписали както получилия сумата, така и броилите сумата. Договора за дарение няма нотариална заверка на подписите. Предстои ми да си купя жилище, за което 2/3 от средствата са мои от спестявания (доказуеми са), но 1/3 са от дарението, което ми направиха родителите през 2006 г.

Възможно ли е при една евентуална проверка от НАП, да не ми бъде признат договора за дарение от родителите, защото няма нотариална заверка на подписите?

Допитах се до различни юристи и счетоводители-повечето кадват, че не е необходима нотариална заверка на договор за дарение на пари, други казват, че трябва..........Отговори

  • Здравейте,

    Действително различните юристи твърдят различни неща. А и въпросът е най-вече юридически. И все пак, ако НАП признаят валидността на дарението, тогава имат всички основания да проверяват произхода на средствата на дарителя.

    Поздрави,
    Пламен Донев
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗДДФЛ

-->