ПЕТЯ ДЕЧЕВА ПЕТЯ ДЕЧЕВА Потребител

Предупреждение за уволнение с недействителни аргументиЗдравейте!

Опитаха се да ме изгонят от работа, но не успяха, затова пък ми връчиха заповед предупреждение за уволнение, в която са написани неща, които нямат нищо общо с това в което ме обвиняват. Подадох иск в съда за отмяна на наказанието. Работодателят като разбра принуди целият персонал, който се състои от около 120 човека, да си подадат молби за напускане без дата. Категорично заявиха че който не си подаде ще остане да работи само за минималната заплата.

На 13.11.2012 год. ни беше делото което за съжаление се отложи за 14.12.2012 год, нормално забавят защото адвоката на работодателя поиска мой колега да се яви като свидетел в тяхна полза. Няма откъде да знам как ще постъпи колегата ми. Могат ли да ме уволнят?Отговори

 • Здравейте. Искрено се надявам че съдебното дело ще се развие във ваша полза. Вие сте пример за това как трябва всеки един от нас да се бори за правата си, които са му дадени по закон.
  Тъй като материята е по-скоро за юридическа, бих ви препоръчал да се обърнете към юристи за съдействие.
  Можете да сезирате и Инспекцията по труда при нарушение на правата ви.
 • ПРОДЪЛЖЕНИЕ ПО СЛУЧАЯ:
  Колегата ми който е и управител на ресторанта дойде в съда и ме наклевети. Нормално прави това което са му наредили висшестоящите. Съдът обяви като дата за решение 14.01.2013 год. През този един месец отново се опитаха, а и даже ме наклеветиха. Излязох в болнични, като през това време те са се чудили как да се отърват от мен като изпратили писмо до инспекция на труда за тяхно съдействие . На 13.01.2013 го. се върнах на работа на 14.01.2013 го. излезе решението на съда, което беше в моя полза. На 15.01.2013 го. като отидох на работа ме извикаха и ме уволниха дисциплинарно.Изчаках два месеца докато отново подам иск в съда за отмяна на наказанието. Като през това време уведомих собственика на хотела в който работя за това как, какво и защо е всичкото това нещо, което се случва като искрено се надявах той да разбере .Но уви, такива които си търсят правата за съжаление се отнасят зле с тях. Не си изплатиха разходите по делото които бях направила.

  Моят въпрос към вас е, ако делото е в моя полза или обратното каква ще да е процедурата оттам насетне?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->