Петя Бошнакова Петя Бошнакова личен състав

Неплатен отпуск по основен трудов договор и сключване на втори договорНаш специалист, който е на основен договор, във връзка с покана от фирма която изгражда пречиствателна станция в града, иска да премине на 4 ч. при нас (или да излезе в неплатен отпуск) и на 8 ч. при тях. Не иска да си губи постоянното място при нас.

Не ми е ясно за чия сметка ще са здравните осигуровки ако е в неплатен отпуск? А и ако е неплатен при нас и се наложи нещо да работи при нас, как може да се оформи това заплащане - като 2 ч. или като граждански договор?Отговори

  • Здравейте,
    Напълно е възможно вашият специалист да премине на 4 часа при вас и да бъде на осем часа по втори трудов договор на друго място. Когато е в неплатен отпуск по негово желание осигуровките са си за негова сметка.
    Когато работи и при вие сте длъжни да си отчитате работните му дни на положения от него труд.
    Той не може да работи повече от дванадесет часа на ден, тъй като ще бъде нарушен чл.152 от Кодекса на труда, където се регламентира непрекъсната междудневна почивка, която не може да бъде по-малко от 12 часа.
    Когато специалистът Ви е назначен на трудов договор при вас и полага труд на база длъжностната му характеристика трябва да се отчита и заплаща, както е уговорено в трудовия договор. Заплащането за извършване на конкретна услуга или дейност, ако не е свързана с определено работно място и работно време, то тогава се оформя, като граждански договор.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->