Mariyka  Ivanova Mariyka Ivanova gotvach

Некоректни отношения и отхвърлена молба за напусканеАз и мои колежки работим в ресторант към хотел в Банско като готвачи (по трудов договор). Вече месец работим по 20 часа на ден като готвачки, миячки и общи работнички. Съпругът на шефката ни обижда всеки ден. Подадохме молби за напускане, но не ги приеха. Подадохме писмена жалба в Инспекция по труда Благоевград, но научихме че работодателката ни е била извикана на място и просто уведомена за нашите жалби, тъй като те са в приятелски отношения.

Как да си получим заплатите и как да бъдем освободени? Как работодателката да бъде наказана?Отговори

  • Здравейте,
    Щом имате входящ номер на жалбата изискайте от ИТ Благоевград Протокол с констатации и предприети мерки от тяхна страна по вашия случай. Ако не са предприели нищо претете официално писмо до Главна Инспекция по труда-София.
    Друг начин е да отидете в ИТ-Благоевград в правния им отдел има приемни дни, където ще се консултирате с адвокати по трудово правни отношения.Консултацията е безплатна. Те ще ви посъветват какви са начините по съдебен път да си получите неизплатените заплати.
    Имате право и да напуснете работа без предизвестие то 30 дни, със Заявление към работодателя цитирайки основанието: по чл.327 ал.1 т.2 от КТ, когато работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->