Gospodin Petkov Gospodin Petkov техник електрически системи

Допълнително трудово споразумение по чл.119 от Кодекса на трудаНа 27.03 2013 ми се предостави допълнително трудово споразумение по чл.119 от Кодекса труда с промяна на длъжността, считано от 01.04.2013г. и съответно с намалено трудово възнаграждение.

Ако не го подпиша, какви права имам, при положение че това означава че оставам без работа?Отговори

  • Предполагам вие работите по безсрочен трудов договор. Допълнителни споразумения се сключват за да изменят някое-някои условия в основния трудов договор. Това става само със съгласието и подписите и на двете страни. Ако не го подпишете, тоест не сте съгласни с него, остава в сила вече сключеният трудов договор със всичките му права и задължения и на двете страни.
    Вие имате всички законови права дадени ви от Кодекса на труда за да защитите интереса си и можете да ги използвате. Ако все пак смятате че са нарушени, обърнете се към Инспекцията по труда.
  • Здравейте,Gospodin Petkov.Искам да попитам в допълнителното споразумение упоменава ли се намаленото труд.възнаграждение или само новата длъжност?Питам,защото и мен ме накараха да подпиша такова след като се върнах от майчинство,но никъде в него няма цитирана сума за възнаграждението.Или това е по подразбиране.Поздрави,
  • Здравейте,Мирена Иванова.При мен,е упомената както новата длъжност,така и сумата за възнаграждение.Като,прегледах новият осигурителен код в сайтовете се оказа,че новата длъжност е по ниско квалифицирана,а от там и по ниското заплащане.Не съм специалист,но се надявам да съм ви помогнал.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->