Венцеслава Филева Венцеслава Филева Потребител

Осигуряване на собственик на ЕООДЗдравейте.

Искаме да създадем фирма, в която аз да съм собственик, а моя съпруг да е управител. Аз работя на друго място и се осигурявам там (но не на максимума). Ще сключим договор за управление с него и той ще се осигурява като самоосигуряващ.

Аз като собственик трябва ли да се осигурявам?

Благодаря предварително!Отговори

 • Здравейте,
  не сте задължена да се осигурявате като собственик на ЕООД? Задължение ще има за само за Вашият съпруг, който ще е управляващо лице.

  Оставам на разположение за въпроси и коментари.


  Поздрави,
  Доника Маринова
 • Здравейте. Благодаря за отговора. Направихме фирмата, осигуряваме съпруга ми, но сега се изправих пред следните въпроси: Фирмата се занимава с внос на автомобили втора употреба от Австрия и дойде първата ми фактура, направихме превод с лиценцирана фирма, проверих в интернет австрийската фирма е с валиден EORI номер и валиден ДДС номер: на фактурата под цената пише, че ДДС е включен според чл.24 - въпроса ми е какъв е този член и дали това е ВОП? И другия въпрос ми е - имам доставка с договор, но нямам никакъв номер на австрийската фирма - завеждам стоката по цената в договора и после си я продавам с надценката и тук не важат никакви правила за марж, по общ ред, ВОП и нищо(това си е обикновена покупка и продажба: 304 / 401; 401 / 501; 411 / 702; 702 / 304)? Благодаря за отделеното време
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->