Emilia Belberova Emilia Belberova Recepcionist

Неправомерно освобождаване на служител с ТЕЛКЗдравейте,

С ТЕЛК 97% съм. Бях на безсрочен договор на работа. Накараха ме да подам молба за срочен договор и след 1 месец ме съкратиха, с уговорката че на пролет ще ме върнат на работа, но това не се случи.

Какви ми са правата?Отговори

 • Здравейте,

  Обърнете се към ИА "Главна инспекция по труда", която контролира спазване на трудовото законодателство във всички отрасли и дейности.

  Поздрави,
  Стоян
 • Поне регистрирахте ли се и получавате ли обезщетение,ако да за колко време и на максимално заплащане ли сте?по кой чл. ви съкратиха след като сте подписали срочен дог?Получавате ли инвалидна пенсия заедно с обезщетението?

  Имам сходна ситуация, обмислям да подпиша срочен догов за да избегна чакането на разрешение от Инспекц.по труда,но така губим защитата, която обаче когато искаме да ни съкратят пречи защото отнема време да се раздвижи тромава бюрокрация,която на всичко отгоре прави грешки и докато се поравят няма да повярвате че повече от 6мес сме без доходи затова, че някой пропуснал да напише една дата....Ще ми помогнете ако опишете какво се е случило с вас,благодаря ви предварително!
 • Здравейте.
  При описаната от Вас ситуация, прекратяването на ТД е окончателно. Нито Инспекцията по труда, нито съд може да я промени.
  Ако прекратяването на ТД е извършено на основание чл.325,ал.1,т.1 от КТ - по взаимно съгласие - написаното по-горе остава в сила. Ако има друго правно основание - моля да го посочите.
  kazimirc4
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->