даниела милкова даниела милкова Потребител

Обезщетение при безработицаСъда ме върна след незаконно уволнение. Работодателя ме възстанови за един ден и след това пак ме освободи. По време на връщането ми бях още на борсата с обезщетение, което беше до 02,07,2013г. След като се отписах за един ден от Бюрото по труда, на другия пак се регистрирах. Сега излиза, че нямам право повече на обезщетение.

След като съда ме възстановява и в трудовата ми книжка се нанася месеците за осигурителен стаж, все едно не съм прекъсвала да работя, защо да нямам право на плащане? Това не е ли все едно да започна работа някъде, да не ме одобрят и да се върна на борсата за месеците, които ми остават с плащане?

Благодаря!Отговори

 • Здравейте,
  съгласно чл. 54е от Кодекса за социално осигуряване Вие трябва доброволно да възстановите получените обезщетения за безработица, след като Вашето уволнение е отменено и е обявено за незаконно.
  Все пак за този период ще Ви се изплатят възнаграждения и ще се внесат осигуровки от стария работодател. Не е редно да сте получавали и обезщетение за безработица.
  В този смисъл, докато не се възстановят добросъвестно получените обезщетения за безработица не се изплащат други, полагащи се обезщетения, освен ако не могат да се прихванат.

  Поздрави,
  Доника Маринова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->